tiistai 1. lokakuuta 2013

Hoitoja, asiakkaita ja hoitolahommaa

Niin siis asiakkaita ja hoitoja, niitä on seurattu ja jotain tehty... Jotkut puhuvat englantia, toiset ei. Mutta katsottu ja meille tulkattu on. Tässä alkuun muutamia katkelmia…

Hoitolassa soi radiokanava Express, tosi hyvää kasaria ja ysäriä. Kaikki tykätään. Tatjana innostuu laulamaankin biisejä joskus, asiakkaita hymyilyttää. Hoitolassa, niin jalka- kun toisellakin hoitopuolella useimmiten puheensorina käy, asioista keskustellaan. Kaikesta keskustellaan ja isoon ääneen!

Jalkahoitoon ei kuulu lakkausta. Irenen tytär on käynyt kosmetologikoulun, tosin jatko-opiskelee nyt 3-vuotisessa collegessa ravintoterapeutiksi, ja käy tekemässä silloin tällöin päivän hoitolassa. Asiakas, tuttu ehkä ystäväkin, tuli lakkauttamaan vain varpaan kynnet. Niitä lakattiin hiljalleen ainakin pari tuntia. Samalla juteltiin, varmaankin kuulumisia. Kaikki juttelivat, niin hoitajat kuin hoidettavat, jopa hetkittäin samaan aikaan ja päällekkäin, innostuneeseen äänensävyyn. Minulle aina välillä kerrottiin mikä aihe oli kulloinkin menossa. Joku voisi ikävästi todeta että naisten kaakatusta. Kyllä, juuri sitä! Mietin ja hymyilin, tämähän on juuri sitä yhteisöllisyyttä ja tätä kulttuuria! Tuosta lähdettyä kaikilla oli varmasti hyvä mieli, olipas kiva jutella ja kuulla kuulumisia.

Hoidoissa minua pyydetään usein tekemään hieronta, kasvohoidossa ja jalkahoidossa. Koko- tai osavartalohoitoa ei ole toistaiseksi ollut. Liekö edes listoilla. Hieronnan aikana asiakas heiluu ja juttelee! Rauhoittuis ja nauttis ny, menee ihan harakoille tämä hieronta... Irena ja Tatjana höpöttelevät kans mielellään asiakkaalle silloin… No mut hoitolas hoitolan tavalla, ei ole roolia hieronnal täällä niinku Suomes, ei!

Ihonpuhdistuksissa käy paljon teinejä, monien kasvot näyttävät aika tulehtuneilta. Täällä ei kuulemma juurikaan määrätä lääkkeitä, A-vitamiinia tai muuta. Ne ovat turhan vahvoja ja kuurin loputtua ongelma palaa? Ihonpuhdistus tehdään käsin, ei komedoraudalla. Ja kaikki kohdat puhdistetaan eli puristellaan käsin. Siis kaikki, tulehtuneimmatkin. Ne puhkotaan neulalla, upotetaan jopa senttimetrin mitalla ihonalaiskudokseen. Ja kyllä sattuu! Ai ai ai, minuakin ihan sattuu kun seuraan. Vertakin tulee, joskus jopa seinäroiskeisiin asti.  

Asiakkaat ovat vakioasiakkaita, noin kerran kuussa ihonpuhdistuksessa käyviä. Puhdistuksien välissä, 1 krt/vko, tulevat ottamaan rauhoittavan naamion joka imeytetään Ionto Foresilla. Teineille tämä välipalvelu maksaa 2 euroa/kerta. Eli todella tässä yritetään saada säännöllisellä puhdistuksella ja rauhoittamisella iho tasapainoon nuorisohinnoin.

Harmi ettei tästä teinien ihonpuhdistuksesta ole juurikaan kokemusta, ehkä joku voisi kommentoida joka tietää paremmin miltä täkäläinen systeemi vaikuttaa?
Jäin kuitenkin miettimään tuota puhdistusta, ehkä kosmiskolleegat miettivät samaa mitä minä...?  

Ai niin, täällä ei käytetä käsidesiä ja hoitajat kuivaavat kädet pyyhelinaan.

Kirjoittelen vielä lisää näistä hoidoista ja katkelmia tilanteista… Kuulemiin siis.
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti