keskiviikko 9. lokakuuta 2013

Asiakkaita

Pääsin itsekin jalkahoitoon.

Herttainen 90-kymppinen nainen istahtaa jalkahoitotuoliin. Valmistelen jalkakylvyn ja asettelen jalat  veteen sen kummempia tarkastuksia. Nainen ottaa mukavan asennon hoitotuolissa ja avaa keskustelun Irenan kanssa. Voisiko hän maksaa hoidosta 10 euroa, listahinta kun on 30 euroa. Taloudellinen tilanne on hänellä huono ja kaikki rahat menevät kahden lapsen perheen rahoittamiseen, lapset kun ovat työttöminä. Irena puhuu kovaa ja kädet käy, tajuan että jostain ”vakavasta” käydään kiivasta keskustelua. Lopulta nainen maksaa 20 euroa ja jalat hoidettiin. Irena kertoo että tilanne Sloveniassa on todella pelottava, työttömiä on paljon ja tulee koko ajan lisää.

Depilaatioon eli vahaukseen saapui noin minun ikäinen nainen. Vahasin sääret, reidet, bikinit ja kainalot. Ihanaa, hän puhuu hyvää enkkua! Ja juttu luisti, asiakas oli töissä Slovenialaisella ja kaikkien tuntemalla tuotemerkillä Brand Managerina. Juteltiin markkinoinnista, lehdistötilaisuuksista, nettisivuista, tuotekatalogeista, mainoksista, tuotesarjojen ilmeistä, brosarien teettämisistä sun muusta. Vaihdettiin tietoa, miten ne tehdään täällä ja miten ne tehtiin meillä. Olipa kiva asiakas ja tutustuminen. Lopuksi hän kysyi, mitä olen pitänyt uuden opiskelusta ja kertoi itsekin miettineen samaa… hih, no jopas sattui! Mutta koska tällä hetkellä taloudellinen tilanne on niin huono (tätä kaikki toitottavat), ei hän uskalla ottaa riskiä.

Perinteinen kasvohoito, asiakas on käynyt säännöllisesti Irenalla kasvohoidossa 20 vuotta. Toteutin hoidon muuten, mutta asiakas halusi että Irena tekee ihonpuhdistuksen, eli käsin puristelemalla niin kuin täällä tehdään. No sehän sopii! Mikä parasta, hänkin puhui hyvää englantia ja innostuikin sitten puhumaan koko hoidon ajan. Kertoi, että toivat maahan pitkään Halti ja RaiSki –tuotemerkkiä! Ei ole totta, kyllä vaan ja oli käynyt monta kertaa Suomessa ja tunsi hyvin saunakulttuurin niin kuin hiihtokulttuurinkin. Täällä Sloveniassa lasketellaan paljon, upeat Alpit kun ovat 50 km päässä Ljubljanasta. Sittemmin he ovat siirtyneet tuomaan maahan Asics-juoksukenkiä ja jotain toista merkkiä, nainen oli itsekin maratoonari. Harmittelin että Haltin tuominen loppui, sehän on edelleen todella laadukas ja muistelin päässuunnittelija Martti Kellokumpun voittaneen Halti-vaatteillaan muotoilupalkintojakin. Tuonti oli loppunut jo aikaisemmin, syynä kolme peräkkäistä lämmintä talvea ja huononeva taloudellinen tilanne Sloveniassa. Ja taas se talous tuli sieltä! Juoksukenkiä sen sijaan menee ihmeen hyvin, slovenialaiset tykkäävät juosta ja harrastus ei vaadi juurikaan muuta panostusta kuin kunnolliset kengät.

Ensimmäinen kokonainen jalkahoitoasias oli pitkä iäkäs mies, alppikylästä noin 50 kilometrin takaa. Hän oli kuin suoraan suomalaisen mielikuvissa voi alppimies olla, kookas mutta hoikka, viikset; huulien päältä lyhyet ja sivuista piiiitkät ja kaartuvat, ahavoituneet paljon ulkoilmassa viihtyneen kasvot, ruskea hattu päässä, ei kai siinä sentäs sulkaa ollut... Irena kysyi ihmeissään missä mies oli ollut ja aprikoi edellisestä käynnistä vierähtäneen ainakin kaksi vuotta.  Ei ollut ollut kuulemma asiaa pääkaupunkiin… Sain eteeni paljon kävelleet jalat, kuin hyvin kypsyneet parmesanjuustokimpaleet, en ollut sellaisia jalkojan ennen nähnytkään! Niissä riitti vuolemista ja kynsien hoitamista, oi voi. Aloin miettimään jalkahoitajan ammatin olevan kutsumusammatti.

Seuraava jalkahoitoasiakas oli niinikään pitkä iäkäs mies, hieman tukevahkokin. Ou no mietin! Mutta mitä ihmettä, jalat olivat täydelliset, eihän niissä ollut edes mitään hoidettavaa. Käy kuukausittain hoidattamassa, ehkä salaisuus piileekin siinä! Jälkikäteen minulle kerrottiin, että mies oli katolinen pappi. Hmmm… onko se soveliasta että naishenkilö tekee jalkahieronnan?

Ensimmäinen depilaatio-asias, sähläsin, eikä bikinidepsku ole muutenkaan mitenkään rentouttavaa. Olin juuri päässyt kehumasta kuinka hyvä koulutussysteemi meillä Suomessa on! Kalahtiko omakehu nilkkaan ;) Ja lopuksi hän kertoi olevansa psykologi. Ehkä olin jokin klassinen esimerkki käyttäytymismallista…?
Kiitos Riika hyvästä jalkahoidosta :)

Vähän vain irtonahkaa ja kovettumaa.

Näin se lähtee.

Sisään kasvanut kynsi.

Loppuvoiteeksi lämmittävä hevosbalsami.

Desinfiontiliuos.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti