keskiviikko 9. lokakuuta 2013

Arki


Tein aamuvuoroa viikon. Huomaan eläväni jo arkea Ljubljanassa. Nousen klo 6 ja suuntaan bussille klo 7. Vaikka busseja menee tiuhaan, jää osa porukasta bussin ulkopuolelle, kun se on pysäkille tullessa jo niin täynnä. Tässä pätee sääntö, nopeat syövät hitaat ja kohteliaisuuden voi heittää romukoppaan. Katselen samoja maisemia aamuin illoin ja tutkailen kanssamatkustajia. Mukavaa, tässä sitä mennään samanlailla kuin muut. Olen tosiaan osa Slovenialaista elämää. Turistina on kuitenkin aina turisti, otat parhaat palat ja katselet systeemiä ulkopuolisena. Onhan tämä aika hienoa, saan hitusen siitä millaista olisi elää täällä. Minulla on työpaikka, kaksi paikallista työkaveria ja kaikki asiakkaat paikallisia. Olen osa yhteiskuntaa!

Kauneushoitolassa ensiksi vaihdetaan valkoiset työvaatteet ja käydään tilaamassa viereisestä baarista kahvit. Maitokahvi on hyvää, mutta parin kerran jälkeen kaipaan jo ”tavallista kahvia”, joten elekielellä saan hahmotettua baarinpitäjälle että ensin ison kuppiin espresso ja päälle kuumaa vettä, onnistuu J Aamuseltaan baarissa on noin 6 asiakasta, puolella on edessään olut ja toisella puoliskolla kahvi.

Aamupäivät ovat yleensä ikäihmisten jalkahoitoja. Monella on jalkojen kanssa ongelmia ja käyvät säännöllisesti kuukauden kahden välein. Jalkahoidon hinta on 30 euroa. Mietin, että se on suhteellisen paljon keskipalkan ollessa noin 800 euroa kuukaudessa.

Jalkahoidossa käytetään veistä ja poraa. Täällä veistä käytetään jalassa kuin jalassa, vaikka meidän silmiin näyttäisi ettei jalassa ole mitään viestettävää. Jalkapaperit, vatipussit yms. on kertakäyttöisiä, eli hyvä - hygeniaketju säilyy. Kunnes se sitten katkeaa, kun samasta purkista kauhotaan jalkavoidetta kaikille…

Ammattitaidosta täytyy kyllä todeta, että Irena ja Tatjana ovat todella ammattilaisia ja nopeita jalkahoitajia. Vakioasiakkaat tulevat pidemmänkin matkan päästä ja juuri heille hoitoon.

Perinteisiä kasvohoitoja kolmen viikon harjoittelumme aikana on tehty muutama. Kasvohoidossa käytettävät aineet ovat Slovenialaisia Afrodita –merkkisiä Salon Exclusive sarjan hoitotuotteita. Niitä tosin käytetään vähän ja säästellen. Eri ihotyypeille ei juurikaan ole omia sarjoja, ehkä naamioissa muutama vaihtoehto. Ja Bebanthenia menee. Purkkeihin tulee merkitä päivämäärä koska aine on otettu käyttöön. Kasvosienin tilalla käytetään kertakäyttöistä pientä taiteltua sideharsoa, yhtä, ja vanulappuja käytetään muutama. Tämä systeemi reilulla kädellä käyttämään oppineelle on aika haastavaa. Ylellisyydestä ei ole tietoakaan.

Säästeliäisyys ulottuu kaikkiin hoitoihin ja kautta linjan. Sen ymmärtää jollainlailla, kun katselee paljonko rahaa tulee hoitolaan sisään. Ajat ovat kuulemma todella huonot, huono tilanne alkoi 2008 ja huononee vaan. Tosi kurja juttu.

Iltapäivällä ja illalla tehdään kasvohoitoja ja niihin kuuluu myöskin erilaiset laitehoidot: aineiden imeytykseen, lihasjumppaukseen & liftingiin, juonnehoitoihin ja elvytykseen. Ja tietenkin voimakkaaseen karvankasvuun omat. 

Lisäksi tehdään niitä ihonpuhdistuksia paljon sekä depilaatioita.

Olen tehnyt kaikkia hoitoja, jalkahoitoja, kasvohoitoja, laitehoitoja ja depilaatiota. Ja oppinut lisää tietenkin!
Aamu valkenee Ane Ziherlovella.

Bussilla töihin.

Siellä se työpaikka siintää.

Työvaatteet vaihdettu ja Riikakin näkyy ikkunassa ;)

Aineita kasvohoitoihin.

Päiväykset purkkeihin.

Bepanthenia kuluu.

Koneet hoitoihin + pari lisää kaapissa.

Depilaatiokamat.

Jalkaporalla homma hoituu.

Yleensä ei tule lakkausta.

Ja takaisin kotiinpäin. Paikallinen Itis jää vasemmalle ja Ane Ziherlovelle vievä pysäkki oikealle.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti