tiistai 29. lokakuuta 2013

Yhteenveto


Viimeinen päivä ja Ane Ziherlove takana, siis asuinalueemme. Vielä tunti niin taksi tulee hakemaan kentälle.


Niin se aika meni. Nopeaan kuitenkin. Onneksi aloin kirjoittamaan tätä yhteenvetoa jo lentokoneessa matkalla takaisinpäin. Silloin oli vielä kaikki tuoreessa muistissa. Nyt arki on vienyt, eikä mukamas aikaa ole ollut enää Slovenian postauksille. Eikä muillekaan. Eli tämä viimeinen postaus tuleekin nyt sitten reilut kaksi viikkoa vaihdon päättymisen jälkeen.

Hmmm…. nyt palaan takaisin siihen mitä tuohon yhteenvetoon kirjoitin. En  edes kunnolla muista. Katsotaan…. Tässä:

Yhteenveto. Kirjoittaessani tätä istun lentokoneessa takaisin kotiin Suomeen. Olimme vahingossa varanneet paluu lennot eri päiville, joten Riika tulee kotiin huomenna.

Se olisi sitten yhteenvedon paikka. Vaihto oli antoisa ja hieno kokemus! No, mitä opin? Ja mitä hoitoja sain tehdä?

Kuten jo aikaisemmin blogissa kerroin, Sloveniassa tullaan kosmetologin vastaanotolle hakemaan ratkaisu ongelmaan.  Pedikyyriin jalkavaivoissa ja sisäänkasvaneiden kynsien osalta. Depilaatioon vahauttamaan sääri-, reisi-, bikini- ja kainalokarvat. Kuten myös kulmakarvat ja huulikarvat. Ai niin myös selkäkarvat. Epilaatioon kasvojen alueen paksuuntuneiden karvojen osalta. Ihonpuhdistukseen aknen osalta.

Lähinnä näitä hoitoja siis Irena Japeljin hoitolassa tehtiin. Lisäksi muutamia tavallisia kasvohoitoja ja geelilakkauksia. Ja laitehoitoja. Siis sinä aikana kuin olimme siellä. Tosin asiakkaita ei ollut ruuhkaksi asti. Irena ja Tatjana kertoivat ettei koko 11 vuoden hoitolan olemassaolon aikana ole ollut näin hiljaista. Esimerkiksi viimeisenä työpäivänä iltavuoroa tehdessäni asiakkaita oli vain 2.

Tein jalkahoitoja, mutta en sisäänkasvaneiden kynsien oikaisuhoitoja. Opin lisää sienikynsien, kovettumien ja känsien hoidosta. Eli siis jalkahoidoista sain käytännön kokemusta. 

Tein myös kasvohoitoja. Mutta mekaanisen ihonpuhdistuksen hoitoihin tekivät joko Irena tai Tatjana, käsin. Sain siis hyvää lisäkokemusta kasvohoidoista.

Tein myös depilaatiota lämmin- ja kuumavahalla. Sain tästäkin hyvää lisäoppia ja kokemusta.

Laitehoitoja kasvoille tein Ionto Foresilla ja juonnehoitoja Sonolla. Kolmen neljän viikon hoitojaksolla en ehtinyt nähdä laitehoitojen tuloksia, nehän toteutetaan sarjahoitoina. Mutta vanhempi asiakas, joka oli ostanut 7 kerran juonnehoitopaketin toteutettuna Sonolla, kertoi saaneensa ystävättäriltään hyvää palautetta ulkonäöstään toisen hoitokerran jälkeen. Eikä hän ollut heille kertonut käyvänsä juonnehoidossa. Vautsi, hienoa! Tämä asiakas olikin juuri se jolta sain sen 5 euron tipin J

Summattuna yhteen opin ja sain lisäkokemusta perushoitoidoista ja Slovenialaisittain toteutetuista hoidoista! Mutta ennen kaikkea myös Slovenialaisesta arjesta, sehän se on mielenkiintoista!

Suosittelen lämpimästi vaihtoon lähtöä kaikille! Jos tuntuu että 4 viikkoa on liian pitkä aika, niin kaksikin viikkoa on hyvä! Tässä kosmetologihommassa se avaa uuden näkemyksen kauneushoitoihin toteutettuna maassa maan tavalla. Mutta oli ala ja työ mikä tahansa niin ylipäätään työelämään ja elämään toisessa maassa! Tässä nyt tulee huutomerkkejä jokaisen lauseen perään, kun todella tarkoitan tätä! Todella mielenkiintoista! Ja oikeesti, eihän tälläisiä mahdollisuuksia työskennellä jossain vain yks kaks ja vähän aikaa ole milloinkaan muulloin mahdollista tehdä. Ja vielä kaiken kukkuraksi koulun ihmiset järkkäävät kaiken valmiiksi (paitsi asuntoa ja lentoja)! Hienoa!

Ja sokerina pohjalla on tietenkin paikan päällä matkailu!

Kiitos Maaritille, Omnian kansainväliselle koordinaattorille asioiden järjestelystä Suomen päässä! Ninnille, ryhmäohjaajalleni, useampaan kertaan kysytystä kysymyksestä ja kehotuksesta lähteä vaihtoon. Slovenian kansainväliseelle koordinaattorille Vandalle, kaikkien asioiden järjestelystä Slovenian päässä ja lämpimästä vastaanotosta. Ja ennen kaikkea Riikalle, vaihtokamulle ja kämppikselleni kivasta vaihtariajasta ja seurasta!

Tältä istumalta suuntaan nyt vaihdon loppukeskusteluun Omniaan Maaritin luokse. 


Viimeisen päivän kunniaksi aurinko paistoi ja ilma oli kirkas! Sillä vasta toista kertaa neljän viikon aikana näimme asuinalueeltamme huikeat lumihuiput.

Loppukeskustelu koulussa Vandan kanssa.


Tässä ajassa jo syksykin ehti saapumaan.

Syksyä Ljubljanassa 1.

Syksyä Ljubljanassa 2.

Hienot on maisemat syksyiseenkin Ljubjanaan.

Tietenkin lähtökakut piti nauttia!

Ljubljana, olit kyllä kaunis.

Vaihtarit, kämppikset, Omnian kosmetologiopiskelijat. Kiitos Riika.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti