maanantai 30. syyskuuta 2013

Ekat päivät hoitolassa

Riika hoitolan ovella, vasemmalla jalkahoitopuoli ja oikealla muut hoidot.


Hoitolamme on nimeltään Kozmetični salon Irena Japelj s.p. Se sijaitsee keskustasta koilliseen ja on paikallisen Itiksen vieressä. Hoitola on pieni, kahden hengen putiikki, jota pitää Irena. Toinen kosmetologi Tatjana on Irenalla töissä. Hoitolassa on kaksi huonetta, toisessa tehdään jalkahoidot ja toisella puolella muut hoidot. Asiakastuoleja on 4. Tiistaina käytiin tutustumiskäynnillä ja keskiviikkona aloitettiin hommat. Päätettiin että Riika aloittaa aamussa klo 8-14 ja minä illassa klo 14-20. Paikallisbusseilla matka hoitolaan vie tunnin suuntaansa.

Olimme jokseenkin yllättyneitä hoitolan pelkistetystä ulkonäöstä, värivalinnoista ja sisustuksesta. Siinä missä Suomessa hoitolaan houkutellaan asiakkaita kauniilla ulkonäöllä, somistetulla näyteikkunalla, tuotesarjavalinnoilla… ei täällä liene asia niin.

Irenaa olivat kaikki kehuneet, siis Ljubljanan koulussa niin opettajat kuin opiskelijatkin. Hän on ollut 30 vuotta alalla ja taitaa kaikki, sekä jaksaa opettaa ja ohjata aina vain uusia opiskelijoita. Jollainen hyväntekijä siis allalla? Harjoittelijoistahan ei makseta, voisin itse todeta että ne ovat pikemminkin ”tiellä ja kyselevät jatkuvasti”. Eli jonkinlaista ammattiylpeyttä ja halua siirtää sitä ja ammattitaitoa eteenpäin? Jotain tälläistä siinä kait täytyy olla….

Ekat päivät hengailtiin ja tsiikattiin systeemiä. Tehtiin jotain avustavia tehtäviä hoidoissa, lähinnä Ionto Foresia, kuorintaa, kasvovoiteen levitystä, alkupuhdistusta. Ei mitään ihmeellistä. Mutta ihmeteltiin niitä jalkahoitoja!

Täällä kosmetologin vastaanotolle tullaan hoitamaan ongelmaa, ei rentoutumaan tai hemmotteluun. Tai ylelliseen kasvohoitoon. Eheiiiii todellakaan!!! Useat asiakkaat voihkivat kivusta, hui.

Täällä hoitoihin tullaan siis ongelman vuoksi. Jalkahoitoon jalkaongelmien vuoksi, ihon puhdistukseen aknen vuoksi. Karvankasvun vuoksi depilaatioon (eli vahalla karvanpoistoon) sekä epilaatioon (sähköinen karvanpoisto), ja täällähän karva kasvaa, niinkun tiedetään etelänmaalaisilla naisilla enemmän kuin suomalaisilla. Siinäpä nuo hoidettavat ongelmat pääpiirteissään taisivat ollakin, ainakin tässä hoitolassa. Tähän tulokseen ollaan päädytty pari viikkoa asiaa tutkailtuamme.

Lisäksi on muutamia normaaleja kasvohoitoasiakkaita ja geelilakkauksia. Eli nämä peace of cake!   

Selvisi että hoitola on erikoistunut jalkahoitoihin! Medical foot treatmets as they say… Hoidoista noin 60-70% on jalkahoitoja. Enimmäkseen tehdään sisään kasvaneen kynnen oikaisuhoitoja, paksuuntunen kynnen mekaanista hoitoa, sienikynsien, syylien, kovettumien ja känsien hoitoa. Mutta melkein kaikilla on siis sisäänkasvaneet kynnet! Kuten eilinen asiakas totesi, etsin pitkään hyvää hoitajaa ja vihdoin olen löytänyt sellaisen.

Suomessahan on jalkahoitajan oma erillinen koulutusohjelma, ja myös erikoistuneita jalkahoitoloita. Kyllä tietty kauneushoitoloissakin jalkahoitoja tehdään, mutta enemmän kosmeettisia kuin terveydellisiä.

Hoidoista ja asiakkaista lisää jatkossa…

Jalkahoitopuoli

Kuitit kirjoitetaan käsin ja vain käteinen käy.

Varausjärjestelmä.

Jalkahoitotuoli

Muu hoitopuoli.

Irena, Riika ja Tatjana

Irena, Mira ja Tatjana



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti